Van Kaam advocaten

K
K
 

De mensen bij Van Kaam zijn scherp en ervaren, altijd gedreven en altijd betrokken.

 

De nadruk van ons werk ligt op procederen. Maar we geven ook juridische en zakelijke adviezen. We bouwen aan een langlopende relatie met onze cliënten. Dankzij onze contacten binnen de advocatuur, de creatieve industrie en de media krijgen zij toegang tot een zeer uitgebreid netwerk. 

 

Thorough negotiators, very knowledgeable in the field of civil defamation cases and having an excellent track record in these matters.

- Media Law International

Onze mensen:

Hanneke van Lith

Advocaat
Van_Kaam_Finals_12.jpg

Hanneke is advocaat en al sinds 2014 onderdeel van het team van Van Kaam IP, Media & Privacy.

 

Ze is gespecialiseerd in uiteenlopende zaken rondom intellectuele eigendomsrechten, mediarecht, en privacy. Zo staat zij regelmatig partijen bij in zaken over (on)rechtmatige perspublicaties en vrijheid van meningsuiting. Ze duikt ook graag in auteursrechtcontracten en licentieovereenkomsten. In dit kader heeft zij ervaring met het exploiteren van de creatieve nalatenschappen van beroemde Nederlandse uitvoerende kunstenaars en artiesten. Daarnaast adviseert en procedeert Hanneke regelmatig in bestuursrechtelijke zaken op het gebied van mediarecht (CvdM) en openbaarheid van overheidsinformatie (Wob).

Hanneke is overtuigend en strijdt voor de belangen van haar cliënten. Ze staat partijen bij die actief zijn binnen de onderzoeksjournalistiek, de entertainmentbranche (televisie en social media), en de creatieve maakindustrie. Ook adviseert zij regelmatig met veel enthousiasme uiteenlopende partijen uit het MKB met vragen over auteursrecht- en privacykwesties en helpt zij hen graag bij het opstellen van overeenkomsten, algemene voorwaarden of privacyverklaringen.

In haar derde jaar als advocaat werd Hanneke in Legal 500 IP: Trademarks, Copyrights and Design Rights 2019 vermeld als een 'valued teammember' and 'impressive junior associate'.

Hanneke behaalde de bachelors Nederlands en Internationaal & Europees recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daarna rondde zij de master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam af met een afstudeerscriptie over collectief beheer en  licentieverlening bij online muziekexploitatie. Tijdens haar studie liep Hanneke uiteenlopende stages, zowel binnen de media- en entertainmentbranche als de advocatuur.

Naast haar werk schrijft Hanneke regelmatig vakinhoudelijke artikelen, is zij actief binnen de Jonge Balie Amsterdam en maakt zij onderdeel uit van de redactie van het vakblad Mediaforum. Daarnaast is zij actief als bestuurslid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers (NBF).