Van Kaam

K
K
 

Intellectueel eigendom en media is ons terrein. Dat kennen wij als geen ander. Door en door. Van binnen en van buiten. We zijn vertrouwd met de verdediging van de ene kant en thuis in het bijstaan van de andere kant. Waardoor uw wederpartij voor ons geen geheimen heeft.

 

 

Praised for its knowledge, speed, 'hands-on approach' and 'great value for money'.

- The Legal 500

Artikelen

 • Actualiteiten/ Gepost

  Regels voor vloggers

  Regels voor vloggers

  Het Commissariaat voor de Media (CvdM) wil volgend jaar nieuwe regels invoeren omtrent reclame en sponsoring bij vlogs. Aanleiding hiervoor is een update van Europese regelgeving op grond waarvan bepaalde verplichtingen voor wat betreft reclame en sponsoring zoals die gelden voor omroepen ook kunnen worden toegepast op online platforms zoals YouTube.


  Op dit moment gaan vloggers in Nederland in de praktijk nog vrijuit. Denk bijvoorbeeld aan de populaire Enzo Knol. Vooral kinderen en jongeren volgen zijn blogs en zien in hem een voorbeeld. Het is nu echter vaak onduidelijk of vloggers zoals Knol oprecht enthousiast zijn over producten of dat zij betaald worden door bedrijven om deze producten te promoten.

 • Actualiteiten/ Gepost

  Juridische masterclass voor social influencers

  Juridische masterclass voor social influencers

  Op dinsdag 22 november geeft Remco Klöters een masterclass voor Social Influencers en het recht. Daarbij zal hij de voor social media influencers relevante wet- en regelgeving de revue laten passeren.

   

  Ook bloggers, vloggers en social media influencers hebben te maken met wetgeving. Waar dienen zij rekening mee te houden bij het maken van een vlog? Wat zijn de regels omtrent het maken van reclame of het plaatsen van gesponsorde berichten en wat als je stukjes tekst, beeld of muziek van anderen overneemt? Remco Klöters gaat in op de juridische do's and dont's op dit gebied.

 • Actualiteiten/ Gepost

  Hyperlinken alleen onder voorwaarden toegestaan

  Hyperlinken alleen onder voorwaarden toegestaan

  De tongen zijn losgemaakt door het langverwachte arrest inzake GeenStijl /Sanoma, ook wel de Playboy-zaak genoemd. Het Hof van Justitie ('HvJEU') is van oordeel dat het plaatsen van hyperlinks geen auteursrechtinbreuk oplevert, tenzij degene die de hyperlink plaatst weet of behoort te weten dat de content waarnaar hij verwijst illegaal gepubliceerd is en hij een winstoogmerk heeft.