Van Kaam advocaten

K
K
 

Intellectueel eigendom, media- en privacyrecht is ons terrein. Dat kennen wij als geen ander. Door en door. Van binnen en van buiten. We zijn vertrouwd met de verdediging van de ene kant en thuis in het bijstaan van de andere kant. Waardoor uw wederpartij voor ons geen geheimen heeft.

 

 

Praised for its knowledge, speed, 'hands-on approach' and 'great value for money'.

- The Legal 500

Artikelen

 • Actualiteiten/ Gepost

  Ranking: Chambers 2023 Media & IP

  Ranking: Chambers 2023 Media & IP

  The Chambers Europe Guide 2023 was released recently. As a firm, we feel proud and honored to be ranked in Band 3 for TMT: Media with a feature of our partners Bertil van Kaam and Remco Klöters as notable practitioners in TMT: Media, as well as in the Intellectual Property category.

  Read more about the ranking here.

 • Actualiteiten/ Gepost

  Haatzaaiend boek en recht op commerciele exploitatie?

  Haatzaaiend boek en recht op commerciele exploitatie?

  Wie is Mohamed Rasoel, het pseudoniem van de schrijver van het op last van de strafrechter wegens belediging, haat zaaien en discriminatie uit de handel genomen boekje 'De Ondergang van Nederland'?

  Deze vraag hield de gemoederen begin jaren '90 flink bezig. Hele literatuurstudies werden ernaar verricht en sommigen waren er van overtuigd dat het de dichter Gerrit Komrij moest zijn. Later kwam nog de variétéartiest 'Son of Tarzan' in beeld.

  Ruim dertig jaar later lezen we de naam van 'Rasoel' op rechtspraak.nl als '[eiser]'. Nog steeds anoniem dus, maar aangezien Komrij al 10 jaar dood is, blijkt hij definitief niet achter dit pseudoniem schuil te gaan...

  De aanleiding voor deze recente rechtszaak is de publicatie van 'De Ondergang van Nederland' in de digitale bibliotheek van de Koninklijke Bibliotheek tussen 2014 en 2018.

 • Actualiteiten/ Gepost

  Nieuwe advocaat-medewerker!

  Nieuwe advocaat-medewerker!

  Jacintha van Dorp is per 15 september 2022 gestart bij Van Kaam Advocaten als advocaat-medewerker.

   

  Jacintha heeft vier jaar ervaring opgedaan bij een nichekantoor op het gebied van technologie, media en communicatie. Samen met het ervaren team bij Van Kaam Advocaten zal Jacintha zich inzetten om juridisch maatwerk te leveren op het gebied van het media-, intellectueel eigendoms- en privacyrecht.

   

  Naast haar werk als advocaat is Jacintha op maatschappelijk vlak actief door zich in te zetten als vrijwilliger bij de non-profit organisatie Lawyers for Lawyers.