Van Kaam advocaten

K
K
 

Intellectueel eigendom, media- en privacyrecht is ons terrein. Dat kennen wij als geen ander. Door en door. Van binnen en van buiten. We zijn vertrouwd met de verdediging van de ene kant en thuis in het bijstaan van de andere kant. Waardoor uw wederpartij voor ons geen geheimen heeft.

 

 

Praised for its knowledge, speed, 'hands-on approach' and 'great value for money'.

- The Legal 500

Artikelen

 • Actualiteiten/ Gepost

  COVID-19 beleidsregels van social media

  COVID-19 beleidsregels van social media

  Op 13 oktober 2020 (ECLI:NL:RBAMS:2020:4966) deed de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam uitspraak in een zaak over een uiterst actueel onderwerp, namelijk misinformatie over het coronavirus op social media, in dit geval Facebook. De zaak was aangespannen door stichting Smart Exit, stichting Viruswaanzin en X. Uit het vonnis volgt dat sprake was van een discussie over wat er precies verwijderd zou zijn door Facebook, maar gevorderd werd dat twee Facebookpagina's moesten worden teruggeplaatst. De rechter wijst de vorderingen af. Facebook had zich hierbij volgens de rechter kunnen beroepen op de COVID-19 beleidsregels die onderdeel zijn van de Servicevoorwaarden.

 • Actualiteiten/ Gepost

  Gesproken column Remco Klöters - About Law

  Gesproken column Remco Klöters - About Law

  Een primeur. In de eerste column van About Law vertelt Remco Klöters, over de recente ‘krokodillenondergoed’ zaak tussen Lacoste en HEMA en het reclamestuntje van Picnic met een Max Verstappen look-a-like. Wat mag wel en wat mag niet? Luister nu naar de column van Remco voor zijn gedachten over deze twee bijzondere uitspraken.

 • Actualiteiten/ Gepost

  Interview Remco Klöters bij New Business Radio

  Interview Remco Klöters bij New Business Radio

  New Business Radio interviewde Remco Klöters bij de Cross Media Awards 2020 in de Kromhouthallen Amsterdam over de ontwikkelingen in het mediarecht en zijn praktijk.