Van Kaam advocaten

K
K
 

Intellectueel eigendom, media- en privacyrecht is ons terrein. Dat kennen wij als geen ander. Door en door. Van binnen en van buiten. We zijn vertrouwd met de verdediging van de ene kant en thuis in het bijstaan van de andere kant. Waardoor uw wederpartij voor ons geen geheimen heeft.

 

 

Praised for its knowledge, speed, 'hands-on approach' and 'great value for money'.

- The Legal 500

Kroniek persrecht 2020

Voor Mediaforum schreven Jurian van Groenendaal en Bertil van Kaam dit jaar de Kroniek Persrecht met een overzicht van opmerkelijke en interessante perszaken uit 2020.

 

Terwijl de juridische praktijk onder druk van de coronapandemie worstelt met Skype-zittingen en lege zittingszalen, zijn pers en media volop actief gebleven in 2020.

Het afgelopen jaar zijn onder meer een aantal preventieve (uitzend)verboden gevorderd in opvallende procedures. Deze vorderingen worden hoofdzakelijk afgewezen. Relevant is dat de hoofdelijke aansprakelijkheid van journalisten die als werknemer actief zijn aan banden lijkt te zijn gelegd. Daarnaast zijn er diverse uitspraken gewezen met betrekking tot anonimiseren en is ook de verborgen camera opnieuw onderwerp van geschil. Tot slot zal onder meer worden stilgestaan bij de ''minder, minder''-strafzaak tegen Geert Wilders en uitspraken met betrekking tot de archieffunctie.

 

Gepubliceerd in Mediaforum 2021-3, p. 78

 

Download de kroniek hier: Kroniek Persrecht 2020